Telegram’dan kişi silme nasıl yapılıyor? Android, iOS


WhatsApp, 8 Şubat 2021'den itibaren yürürlüğe girecek yeni gizlilik politikalarını duyurdu. Buna göre WhatsApp kullanıcılarının tüm özel bilgileri üçüncü şahıslara satılacak. Güncelliğini yitirmiş uygulamaya karşı çıkan kullanıcılar, alternatif sosyal medya da aradı. Telegram bu uygulamalardan biridir. Peki kişileri Telegram'dan nasıl silersiniz? Telegram'da kişi nasıl silinir?

Ücretsiz olan uygulamaların dayatmalar sonucu ücreti kullanıcıların kişisel verileri olmakta. WhatsApp da bunu yapan uygulamalar arasında yerini almaya başlayınca WhatsApp kullanıcıları bu dayatmaya dur demeye başladı. WhatsApp’ın uygulaması hepimizi karar almaya zorlarken bazı kullanıcılar Bip’i, bazıları Signal’ı bazıları ise Telegram’ı kullanmaya başladı. Peki Telegram nedir, nasıl kullanılır? 

Her ne kadar kolay iletişim imkanı sunuyor olsa da kullanıcı adı ile mesaj gönderme özelliğine sahip olduğu için birçok kişi istemediği kişilerden mesaj alarak gecenin bir vaktinde rahatsız olduğunu bildiriyor. Bu durumun önüne geçmek için kişisel önlemler alarak, uygulamanın sunduğu gizlilik avantajlarını değerlendirebilirsiniz. Telegram rehberden kişileri silmek istediğiniz zaman yapmanız gereken işlemleri bu içeriğimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Telegram nedir, nasıl kullanılır?

Telegram, hız ve güvenlik odaklı bir mesajlaşma uygulamasıdır. Çok hızlı, basit ve ücretsizdir. Telegram’ı tüm cihazlarınızda aynı anda kullanabilirsiniz. Telegram, çoklu veri merkezi altyapımız ve şifrelememiz sayesinde çok daha hızlı ve güvenlidir. Üstelik Telegram'da özel mesajlaşma ücretsizdir ve ücretsiz kalacaktır. Peki Telegram’da kişi nasıl silinir?

Telegram Rehberden kişi silme nasıl yapılıyor?

Bir kişiyi silmek için, kişiyle sohbet açın. Sohbet ekranının üst kısmındaki profil fotoğrafına dokunun ve ardından sağ üst köşedeki üç nokta ‘...' — ‘Sil’ seçeneğine dokunun. İlgili kişiyi tamamen silmek istiyorsanız, onu telefon rehberinizden de sildiğinizden emin olun. Telegram kişileri sürekli eşitler ve eğer bunu yapmazsanız kişiyi geri ekler.

Telegram’da rehberde ekli olan kişiyi silmek için hem Android cihazlarda hem de iOS cihazlarda aşağıda anlatılan adımların aynısını uygulayabilirsiniz.

Telegram’dan kişi silme nasıl yapılıyor? Android, iOS

Telegram’da arkadaş listenizde bulunan kişileri artık takip etmek istemiyorsanız bu adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

Telegram uygulamasını açtıktan sonra ekranın alt kısmında bulunan “Kişiler” sekmesine tıklayın.

  1. Bu sekme içerisinde rehberinizde ve arkadaş listenizde kayıtlı olan kişiler listelenecektir.
  2. Hangi arkadaşınızı Telegram’da rehberden kaldırmak istiyorsanız isminin üstüne tıklayın.
  3. Kişi ile sohbet penceresi açıldığında sağ üst köşede bulunan “Profil Resmi” simgesine basın.
  4. Kişi detayları açıldığında tekrardan sağ üst köşede yer alan “Düzenle” butonuna basın.
  5. Kişi düzenleme ekranının alt kısmında “Kişiyi Sil” butonu yer alıyor.
  6. Bu butona tıklayın ve açılan seçenekler arasından tekrardan “Kişiyi Sil” diyerek arkadaş listenizden kaldırabilirsiniz.

Telegram arka planda kamera veya mikrofon kullanıyor!

Telegram arama yaparken, video kaydederken veya sesli/görüntülü mesaj kaydederken uygulamayı arka planda küçültürseniz, arka planda mikrofonu kullanabilir. Samsung ve Xiaomi'deki izin monitörleri yanlışlıkla Telegram'ın arka planda kameraya erişim istediğini size bildirebilir. Bu, uygulama kamera hakkında bilgi istediğin. olur, kamerayı kullandığında değil. Ne yazık ki, bu durum Samsung ve Xiaomi izin monitörleri için aynı görünebilir.

Kamera bilgisi, ek duğmesine dokunduğunuzda veya bir video ya da video mesajı kaydetmeye başladığınızda uygulama tarafından istenir. Bunu yapar ve uygulamayı hızlı bir şekilde kapatırsanız, zaten başlatılan istek, uygulama arka planda olduğunda eşzamansız olarak çalışmayı deneyebilir veya sistem yeni bir mesaj hakkında bildirim göstermek için uygulamayı uyandırdığında gönderilebilir. Her durumda, bu istekler sadece kamera bilgisi içindir ve uygulama hiçbir zaman kameranın kendisini arka planda kullanmaz.

Herkes Telegram'ın açık kaynak kodunu kontrol edebilir ve uygulamanın arkadan bir şey yapmadığını doğrulayabilir. Ayrıca, App Store veya Coogle Play'den sürümün yayınladığımız kaynak kodundan üretilmiş olduğunu kanıtlamanıza yardımcı olabilecek yeniden üretilebilir yapılar da sunuyoruz. 

Telegramdan kişi silince bildirim gider mi?

  1. İlk olarak Telegram Uygulamasını açalım ve sol üstteki üç çizgiye tıklayalım.
  2. Daha sonra çıkan menüden ayarlara girelim.
  3.  Karşımıza çıkan ekrandan Gizlilik ve Güvenlik Seçeneğine tıklayalım
  4. Aşağı inelim ve “Kişileri Eşitle” seçeneğini kapatalım
  5. Daha sonra hemen üst taraftaki “Eşitlenen Kişileri Sil” Seçeneğini Seçip biraz bekledikten sonra “Kişileri Eşitle” seçeneğini tekrar açalım.

Bu şekilde sadece rehberinizde kayıtlı olan kişiler Telegram‘da gözükecek.

TAKİP ET   Google News Abone Ol

Etiketler:


Bir Yorum Yaz